Presedintele Academiei Romane, Ionel-Valentin Vlad, a anuntat, sambata, la Alba Iulia, ca Academia va finaliza pana la sfarsitul acestui an strategia de dezvoltare a tarii pe termen lung, pe 20 de ani, pe care o va pune apoi la dispozitia ”decidentilor politici”, el spunand ca documentul este ”dincolo de orice fel de pozitie partizana”.

Ionel-Valentin Vlad a afirmat, in cuvantul de deschidere de la Adunarea Generala a Asociatiunii ASTRA, ca Academia Romana lucreaza in aceasta perioada la finalizarea strategiei de dezvoltare a Romaniei pe termen lung, exprimandu-si speranta ca documentul va fi finalizat pana la sfarsitul anului si apoi va fi pus la dispozitia decidentilor politici, scrie News.ro.

Academicianul a explicat ca strategia este realizata de cercetatori, profesionisti in diferite domenii si nu are niciun fel de ”pozitie partizana”.

”Lucram si avem ultima etapa a strategiei de dezvoltare a Romaniei pe termen lung, pe 20 de ani, pe care o face Academia Romana. Pana la sfarsitul acestui speram ca ea sa fie gata si sa o putem pune la dispozitia decidentilor politici din tara noastra, a celor care conduc tara. Este facuta de oameni care se pricep, cercetatori foarte buni si din domeniul economic si din celelalte domenii, din 11 institute de excelenta ale Academiei Romane. Este dincolo de ciclul electoral, este dincolo de orice fel de pozitie, sa zicem, partizana de vreun fel. Singurul lucru pe care il doreste Academia este binele si progresul acestei tari”, a spus academicianul Ionel-Valentin Vlad.

Ionel-Valentin Vlad a mai spus ca Academia Romana va sustine intotdeauna pe oricine ajunge la conducere pe cai democratice, precizand ca important este ”sa fie roman” si sa ”impinga inainte tara”.

”Academia Romana va sustine intotdeauna pe oricine ajunge in pozitiile de conducere pe cai democratice. Indiferent cine este. Roman sa fie si sa doreasca sa impinga inainte tara asta”, a mai spus presedintele Academiei Romane.

La Alba Iulia se desfasoara in perioada 7 – 9 octombrie ce de-a 111-a Adunare generala a Asociatiunii Astra Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman, eveniment la care participa membri ai asociatiei din Romania, dar si invitati din Republica Moldova si din comunitatile romanesti din Diaspora. Printre personalitatile participante se numara mai multi academicieni si oameni de cultura printre care si presedintele Academiei Romane, Ionel-Valentin Vlad, sau Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu.

Asociatiunea ASTRA Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman a fost infiintata in 23 octombrie 1861 la Sibiu, avand ca rol declarat emanciparea culturala si politica a romanilor din Transilvania.

Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri