Tarifele pentru obtinerea on line a informatiilor despre firmele de la registrul comertului vor fi cu 50% mai mici fata de cele pentru obtinerea informatiilor furnizate pe suport de hartie, a hotarat miercuri Guvernul.

Taxele suplimentare de 30% pentru eliminarea in termen de maximum sase zile a certificatului de inregistrare si a certificatului de inscriere de mentiuni au fost eliminate. Intervalul in care trebuie sa fie eliberate aceste certificate a fost redus la 3, respectiv 5 zile.

Institutiile publice vor avea acces gratuit la informatii, in baza unor protocoale de colaborare incheiate cu registrul comertului.

In primele cinci luni ale acestui an au fost inregistrate peste 230.000 de accesari. Specialistii estimeaza ca, pana la sfartitul anului, numarul accesarilor va ajunge la peste 550.000.

Oficiul National al Registrului Comertului a lansat serviciul de furnizare a informatiilor on line in 2003. Prin acest sistem, contra cost, orice persoana interesata poate obtine informatii despre comerciantii economici direct de pe site- ul oficial al Oficiul National al Registrului Comertului.

In perioada 2003-2005 s-a constatat ca in fiecare an numarul de utilizatori si de accesari ale acestui sistem a crescut dupa cum urmeaza: in 2003 au fost 296 de utilizatori si 31.009 accesari, in 2004 au existat 621 de utilizatori si 159.856 de accesari, iar in 2005 au fost 897 de utilizatori si 344.609 accesari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri