Start-up-urile si intreprinderile mici si mijlocii (IMM) care respecta criteriile de eligibilitate pot primide garantii de pana la 80% din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) la obtinerea din partea Credit Agricole Romania a finantarii planurilor de dezvoltare a afacerilor, plafonul garantiei pentru un credit fiind de 400.000 euro.

Fondul si Credit Agricole Romania au anuntat joi extinderea accesului la creditare pentru IMM-urile din portofoliul bancii, atat pentru capital de lucru, cat si pentru investitii.

“Parteneriatul intre cele doua institutii financiare are in vedere simplificarea procedurilor de acordare a garantiilor de tip plafon. Valoarea maxima a unei garantii de tip plafon acordata unei companii poate atinge 1,6 milioane lei, respectiv 400.000 euro; perioada de valabilitate este corelata cu durata creditului solicitat la Credit Agricole Bank Romania si acordat pe baza criteriilor de eligibilitate specifice”, arata Fondul de Garantare, intr-un comunicat.

Recent, Fondul de Garantare a semnat un acord similar si cu banca de stat CEC Bank, conform News.ro.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) este o institutie financiara nebancara prin care statul deruleaza programele de garantii de stat, inclusiv pentru programul guvernamental Prima Casa.

Credit Agricole Bank Romania, subsidiara romaneasca a grupului bancar francez Credit Agricole, este un jucator mic pe piata bancara din Romania. Banca avea, la finalul anului trecut, active de 1,29 miliarde lei (284 milioane euro) si o cota de piata de 0,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri