Compania Tarom va fi restructurata, iar pentru aceasta va fi ales un consultant strategic, al carui nume va fi anuntat in zece zile, a declarat, ministrul Transporturilor Sorin Buse.

"In urmatoarele zece zile o sa fie confirmat consultantul strategic, care o sa fie partenerul nostru", a explicat ministrul Transporturilor.

Invitat la Interviurile Europa FM, Sorin Buse a explicat ca acesta va recomanda un alt tip de business pe care sa-l practice TAROM si care sa duca inclusiv la reorganizarea rutelor, dar si la modernizarea sistemului de vanzare a biletelor. El a precizat ca in prezent Tarom concentreaza cursele aeriene in Bucuresti si apoi le redirectioneaza si ca ar putea fi aplicat un alt model, care nu mai implica trecerea prin Capitala, conform News. ro.

Intrebat despre eventuala privatizare a Companiei Tarom, Buse a declarat: "Nu se exclude privatizarea, dar fiind vorba de o companie nationala, de un simbol national, nu este preferinta mea personala. Si pentru mine Taromul este un simbol".

In ceea ce priveste incidentele inregistrate la Tarom, ministrul Transporturilor a declarat ca nu sunt probleme de siguranta a traficului. El a precizat insa ca sunt anchete in curs, cel putin in cazul unui inceident mai serios, rezultatul fiind asteptat in trei saptamani.

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Ionut Mosteanu a declarat, luni, la finalul audierii din Comisia de transporturi a Senatului, cu privire la problemele pe care le are compania Tarom, ca in primavara viitoare se va face o restructurare a societatii de stat care, ”chiar daca va fi dureroasa, va trebui asumata de urmatorul Guvern”. El a precizat ca este necesar ca managementului viitor al Tarom sa i se acorde ”anumite exceptari” pentru a inteveni rapid cand este cazul si pentru a se putea lupta cu competitorii de pe piata.

Oficialul a prezentat, in fata parlamentarilor, pasii care urmeaza pentru redresarea companiei de stat, aflata intr-o situatie grava, in conditiile in care 2016 este al noualea an la rand de pierderi.

Astfel, in curand va fi semnat contractul pentru consultanta, iar in primavara anului viitor va fi gata un raport al unui consultant international, care va face recomandari de pozitionare pe piata pentru Tarom, a spus secretarul de stat.

In functie de decizia care se va lua pe baza raportului, urmeaza sa se stabileasca si structura flotei.

"Inainte sa bagam banii romanilor intr-o flota noua, trebuie sa restructuram compania. Urmatorul pas dupa raportul consultantului va fi o restructurare a companiei, care, chiar daca va fi dureroasa, va trebui neaparat asumata de urmatorul Guvern, de urmatorul Parlament”, a afirmat Mosteanu.

Sursa foto: Dabarti CGI

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri