MEC va primi in 2007 de la bugetul de stat 1.334,47 milioane de lei, banii fiind alocati pentru demararea unui program referitor la energetica nucleara si continuarea unor programe in minerit si de promovare a exporturilor, potrivit proiectului legii bugetului de stat, aprobata de Guvern.
Potrivit unui comunicat al Ministerul Economiei si Comertului (MEC), remis vineri agentiei NewsIn, ministerul va derula anul viitor 13 programe de investitii a caror valoare se ridica la 1.105,63 milioane de lei. Aceste programe vizeaza valorificarea rezervelor de combustibili minerali solizi (buget de 208,6 milioane lei), sustinerea resurselor minerale (32,579 milioane de lei), inchiderea minelor si atenuarea impactului social (13,802 milioane lei), cercetarea geologica (8,980 milioane lei) si asigurarea combustibilului solid pentru termocentrale (174,3 milioane de lei), informeaza agentia NewsIn.

Printre programele finantate de la buget se numara si programul nuclear (279,165 milioane lei), reconversia industriei de aparare si alinierea la exigentele NATO (8,330 milioane lei), programul de crestere a competitivitatii produselor industriale (20,900 milioane lei), promovarea exporturilor (25,1 milioane lei), inchiderea minelor, regenerarea mediului si reconstructia socio-economica a regiunilor afectate (145,275 milioane lei) precum si extragerea minereurilor, infrastructura mediului si consolidari de imobile (48,207 milioane lei).

Anul viitor, MEC va demara un program de asigurare a suportului tehnic pentru energetica nucleara (buget de 21,350 milioane lei), programat sa se deruleze si dupa 2010. Scopurile acestui program sunt reducerea impactului producerii de energie nucleara asupra mediului, asigurarea fiabilitatii sistemelor componente ale centralei nucleare, cresterea duratei de exploatare etc.

Comunicatul MEC mentioneaza ca ministerul va finanta anul viitor cu 100 de milioane de lei programe de conservare sau inchidere a minelor, cu 82,850 milioane de lei lucrarile pregatitoare pentru finalizarea reactoarelor 3 si 4, cu 30,425 milioane de lei programul de eficienta energetica si cu 12 milioane de lei modernizarea si dezvoltarea de capacitati de exploatare la CNH Petrosani. Modernizarea si retehnologizarea Romaero in vederea intretinerii si reparatiei aeronavelor Hercules C-130 va primi de la bugetul MEC in 2007 circa 6,88 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri