Peste noua din 10 companii care obtin profit si sunt considerate de incredere sunt firme cu capital romanesc, in special IMM-uri, din domeniul transportului rutier si de marfuri, urmate de cele din comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, arata datele unui studiu realizat de CreditInfo, companie specializata in furnizarea produselor si serviciilor de management al riscului comercial.

Topul firmelor profitabile si de incredere este completat de cele cu capital italienesc (1,76%), german (1,34%), maghiar (0,63%), francez (0,59%), austriac (0,55%), olandez (0,49%) si cipriot (0,38%), potrivit News.ro.

Dintre companiile analizate pe acest segment, 7.359 au o vechime de 24 de ani in activitate, in timp ce aproape 6.500 de firme cu o vechime de 3 ani indeplinesc criteriile de profitabilitate si sunt considerate de incredere.

Cele mai multe firme profitabile si considerate de incredere sunt IMM-urile, in proportie de 63%.

“Studiul nostru demonstreaza inca o data faptul ca IMM-urile reprezinta motorul economiei romanesti. Acest segment reprezinta 99,03% dintre companiile profitabile si considerate de incredere”, a declarat directorul general Creditinfo Romania, Aurimas Kacinskas.

Cea mai mare profitabilitate o obtin firmele din domeniul transportului rutier si de marfuri (5,01%), in care clientii si partenerii de afaceri au incredere. Acestea sunt urmate de companiile care activeaza in comertul cu amanuntul in magazine nespecializate (3,45%), in constructii (3,37%), in contabilitate si audit (2,95%), dar si in consultanta pentru afaceri si management (2,9%).

Din cele peste 600.000 de companii inregistrate in Romania cu afaceri sub 10 milioane de euro, doar 10,25% sunt considerate de incredere si profitabile.

In ceea ce priveste firmele cu cifre de afaceri mari, de peste 50 milioane euro, sunt inregistrate 556 companii de asemenea nivel in Romania, dintre care mai putin de jumatate (46%) sunt considerate de incredere si profitabile.

O cincime din firmele profitabile din Romania se afla in Bucuresti, respectiv 14.164 de companii, reprezentand 20,24%.

Tot in Capitala sunt inregistrate si cele mai multe firme din tara, respectiv 266.635, urmand judetele Cluj (4.019 firme, 5,74%), Timis (3.307 firme, 4,73%), Brasov (2.675 de firme, 3,82%) si Constanta (2.576 de firme, 3,68%).

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri