Ministerul Mediului i Gospodaririi Apelor (MMGA) va avea, pentru anul 2007, un buget de 1.646 miliarde lei vechi, dintre care 924 miliarde vor fi alocate pentru efectuarea de lucrari in domeniul gospodaririi apelor, a declarat ministrul mediului, Sulfina Barbu.

"Bugetul pentru 2007 este cu aproximativ 27% mai mare decat cel din anul precedent. Fata de anul 2004, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor va dispune de o suma de 3,8 ori mai mare", a precizat Sulfina Barbu.

Din cele 1.646 miliarde, 1.279 reprezinta alocatia de la bugetul de stat si 230 miliarde credite externe. De asemenea, 137 miliarde din bugetul ministerului provin din fonduri nerambursabile, care in 2004 erau de doar 3,7 miliarde.

Cea mai mare parte a bugetului (924 miliarde) va fi alocata gospodaririi apelor, considerata de minister un domeniu prioritar. Gestionarea protectiei mediului ( conservarea mediului, gestionarea deseurilor ) va dispune de 628 miliarde, iar activitatile din domeniul meteorologiei vor fi finantate 93 miliarde.

Sulfina Barbu a mai spus ca, in viitoarea sedinta de guvern, va fi analizata problema acordarii de despagubiri guvernamentale pentru inundatiile controlate din judetele Ialomita si Calarasi. Documentatia cu pagubele inregistrate a fost primita pe 14 septembrie, iar apoi trimisa Ministerului Agriculturii care va stabili procedura de calcul. Despagubirile vor reprezenta maxim 70% din cheltuielile facute de proprietari pentru terenurile respective.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri