In ultimele zile din 2016, Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a lansat site-ul startup.gov.ro dedicat start-up-urilor si IMM-urilor. Platforma lansata pe final de mandat contine programe de finantare si diverse date din domeniul intreprinderilor. Vezi in continuare care au fost cele mai mari start-up-uri si care a fost cifra de afacere a acestora in 2015.

Platforma lansata de MECRMA contine informatii despre o parte dintre programele de finantare derulate de stat, actele necesare pentru infiintarea sau dizolvarea unei societati, date statistice, institutii care sprijina IMM-urile, hub-uri, investitori, acceleratoare, cursuri si evenimente dedicate antreprenorilor.

Cel mai important element al site-ului este harta, unde vizitatorii pot vedea unde se afla unele dintre cele mai importante hub-uri, incubatoare, acceleratoare, investitori, institutii guvernamentale dedicate IMM-urilor, clustere, parcuri tehnologice, centre de cercetare si dezvoltare.

Potrivit datelor disponibile pe site, in 2015, in Romania a fost inregistrata o cifra totala de afaceri peste 1.000 de miliarde de lei. Au fost inmatriculate 993.804 persoane juridice la finalul anului 2015, dintre care doar 660.440 de societati au depus date financiare:

  • 601.520 de persoane juridice in microintreprinderi
  • 47.942 de persoane juridice in intreprinderi mici
  • 9.101 de persoane juridice in intreprideri mijlocii
  • 1.877 de persoane juridice in intreprinderi mari

Pe primele 3 locuri din topul celor mai mari 50 de SRL-D-uri in functie de cifra de afaceri din 2015 se afla Aliment Comercial Group SRL-D din cu o cifra de afaceri de peste un milion de lei, Laromet MetalStar SRL-D cu o cifra de afaceri de 6,7 milioande lei si Gletos Metal SRL-D cu 6,6 milioane de lei.

Pe primele trei locuri din topul celor mai mari start-up-uri (inmatriculate in anii 2014-2015) dupa cifra de afaceri inregistrata in 2015 se afla OMV Petrom Globag Solutions SRL cu o cifra de afaceri de peste 544 milioane lei, Floarea Internationala SRL cu 347 milioane lei si Tirrena Scavi Condotte G.I.E. cu 317 milioane lei.

Purolite SRL a fost clasat ca fiind cel mai mare IMM din Romania in functie de numarul de salariati in 2015, avand 249 salariati si o cifra de afaceri de 169 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri