Consiliul Concurentei a anuntat, luni, ca a efectuat inspectii inopinate la sediul central al companiei Distrigaz Sud Retele, filiala a Engie Romania, si la punctele de lucru ale acesteia din Sfantu Gheorghe, Brasov, Targoviste, Blejoi (Prahova), Galati, Pitesti, Craiova. Inspectiile s-au derulat in cadrul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Distrigaz Sud Retele pe piata serviciilor de avizare tehnica a proiectelor, receptie si punere in functiune a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale.

Investigatia va analiza posibila impunere a unor tarife majorate/inechitabile, pentru prestarea serviciilor respective, consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale in localitatile si zonele geografice pentru care compania detine licenta de distributie, arata un comunicat emis luni de autoritatea de concurenta, potrivit News.ro.

”Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate”, spun oficialii Consiliului Concurentei.

Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

”Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei”, arata autoritatea.

Distrigaz Sud Retele este un distribuitor de gaze naturale, filiala a Engie Romania, si a fost infiintata in anul 2008 in urma separarii activitatii de distributie de cea de comercializare. Compania este cel mai important distribuitor de gaze naturale din sudul Romaniei si deserveste 19 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 19.000 kilometri.

Sursa foto: alexander Kazantsev/ shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri