Ministerul Transporturilor vrea sa atraga in acest an fonduri europene de 1,4 miliarde euro, in contextul simplificarii procedurilor birocratice, dupa ce anul trecut nu a fost rambursat niciun euro, a declarat, miercuri, secretarul de stat Magdalena Grigore.

Ministerul Transporturilor este obligat sa recupereze intarzierile de anul trecut, cand nu a fost atras niciun euro din fonduri europene, potrivit News.ro.

”Am avut absorbtie zero anul trecut, nu a fost rambursat niciun euro. Pentru 2017, vrem sa atragem 1,4 miliarde euro, suntem obligati sa recuperam”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Magdalena Grigore.

Aceasta a sustinut ca tinta privind rata de absorbtie este de 72% pana in anul 2020 si de 100% pana in 2023.

Grigore a avertizat ca exista, la nivelul companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, o supralegiferare in ceea ce priveste proiectele de infrastructura, care ingreuneaza foarte mult desfasurarea procedurilor. ”La companiile din subordine am observat o supralegiferare a proiectelor de infrastructua, ne place sa fim mai catolici decat Papa. Exista, totodata, o neasumare a raspunderii si o capacitate scazuta de implementare a acestor proiecte”, a declarat Grigore.

Masuri de simplificare a procedurilor

Secretarul de stat a afirmat ca vor fi luate masuri de simplificare a procedurilor, in special pe partea de mediu, unde durata minima de obtinere a unui aviz este de 180 de zile. ”Un aviz de mediu este obtinute in cel putin 180 de zile, dureaza uneori ani de zile. Nu este normal ca o licitatie sa dureze doi sau trei ani de zile”, a declarat Grigore.

Sursa foto: Rfischia | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri