Doar 28% dintre companii se asteapta la o crestere de 10%-20% a cifrei de afaceri in acest an. Cele mai multe companii (43%) prevad o crestere de 1%-10% a afacerii lor in 2017. Din analiza la nivel de industrii, procentele de crestere prevazute pentru acest palier (1%-10%) sunt foarte diferite. Altfel, 54% dintre companiile din comert spun ca vor avea o astfel de crestere, 46% din industrie/productie, 41% din servicii si doar 33% din IT, potrivit News.ro.

Companiile care se asteapta la stagnarea sau scaderea cifrei de afaceri in acest an sunt: 16% din industrie, 13% din servicii, 8% din comert, 11% din IT si 17% din constructii.

„Sub aspect macroeconomic, in 2016, Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica din UE. Numai ca, la inceput de 2017, raspunsurile companiilor par sa indice un optimism rezervat. Chiar daca realitatile fiecarei industrii sunt specifice, se pot citi semnele unei precaute previzionari a evolutiilor la nivelul companiilor, intr-un an care pune presiune pe mediul de afaceri si nu numai”, a declarat partnerul in cadrul companiei Valoria si co-autoare a cercetarii, Elena Badea.

Sursa foto: Dreamstime.com