Persoanele fizice care desfasoara activitati economice independente sau profesii libere trebuie sa se reinregistreze la fisc si sa isi declare domiciliu fiscal, pana la 1 ianuarie 2007, pentru a primi un nou cod, conform Codului de procedura fiscala..

Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, persoanele fizice care desfasoara activitati economice independente sau exercita profesii libere trebuie sa se reinregistreze fiscal pentru a primi un nou cod, valabil de la 1 ianuarie 2007.

De asemenea trebuie sa isi declare sediul unde isi desfasoara activitatea pentru a fi inregistrat ca domiciliu fiscal. Prevederea referitoare la domiciliul fiscal vizeaza si asociatiile sau entitatile fara personalitate juridica, potrivit NewsIn. Cele doua categorii de contribuabili trebuie sa depuna la fisc formularele de declaratie de inregistrare fiscala si, respectiv, de modificare a domiciliului fiscal.

In prezent, codul de inregistare este echivalentul codului numeric personal pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati economice independente.

De la 1 ianuarie, codul numeric pesonal va mai fi utilizat doar pentru declararea impozitului pentru veniturile proprii, in timp ce noul cod va fi valabil in relatia cu partenerii de afaceri sau cu fiscul. Domiciliul fiscal nu mai fi considerat acelasi cu domiciliul persoanei fizice sau a reprezentantului asocierii, ci va fi sediul in care se desfasoara activitatea.

Contribuabilii inregistrati pana la 1 septembrie 2006 vor fi instiintati in scris de catre autoritati asupra noilor obligatii prevazute in Codul de procedura fiscala, modificat in urma cu doua luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri