Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a alocat 323 de milioane de euro pentru realibitarea zonelor Zlatna si Copsa Mica, cat si pentru modernizarea infrastructurii de apa in mai multe judete din tara, potrivit ministrul mediului, Sulfina Barbu."Aceste proiecte reprezinta un exercitiu necesar si util pentru accesarea fondurilor structurale si de coeziune, pe care il realizam inainte de a primi acesti bani", a spus Sufina Barbu, citata de NewsIn.

Potrivit ministrului mediului, se vor reabilita zonele "fierbinti" Zlatna si Copsa Mica, programele fiind finantate 100 % din bugetul de stat. De asemenea, a precizat Sufina Barbu, se va moderniza infrastructura de apa si apa uzata, in Bazinul Cris, in judetul Vaslui si in municipiul Ploiesti. in cadrul acestor programe, de la bugetul de stat se va acoperi 75% din suma necesara, iar restul de bani sunt asigurati de autoritatile locale.

Cel de al treilea program, presupune crearea unui sistem integrat de management a deseurilor in municipiul Iasi, respectiv in judetele Satu Mare si Sibiu. Pentru judetul Sibiu finantarea este asigurata integral de la bugetul de stat, in celelate doua cazuri aceasta sursa acoperind doar 75% din valoarea programelor.

Ministrul mediului si reprezentantii autoritatilor locale, au semnat joi conventia de acordare a fondurilor pentru demararea acestor programe, a caror durata este estimata la 3-4 ani.

"Actiunea initiata de Ministerul Mediului in Copsa Mica este deosebit de utila, deoarece in aceasta localitate nu exista apa potabila, locuitorii fiind nevoiti sa se alimenteze de la cismele", a declarat primarul localitatii Copsa Mica, Daniel Mihalache. El a precizat ca aceste fonduri reprezinta prima finantare importanta primita de localitatea Copsa Mica.

Si primarul municipiului Oradea, Petru Filip, s-a aratat multumit de acest parteneriat demarat de MMGA. "La finalul programului, Oradea va avea 140 de km de retea de canalizare si 100 de km de retea fluviala, iar aceste retele vor acoperi o zona importanta a orasului", a spus Petru Filip.

In perioada 2007-2013, Romania trebuie sa investeasca 18 miliarde de euro in infrastructura de mediu, din care 4,5 miliarde de euro sunt fonduri comunitare. Restul de bani se vor asigura de la bugetul de stat, de la bugetele locale, fie prin credite interne sau externe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri