Romania a inregistrat in luna aprilie cea mai scazuta inflatie anuala din Uniunea Europeana, urmata de Irlanda si Slovacia, potrivit datelor publicate, miercuri, de biroul european de statistica Eurostat.

Cele mai ridicate inflatii anuale din UE au fost consemnate in aprilie in Estonia (3,6%), Lituania (3,5%) si Letonia (3,3%), potrivit News.ro.

In martie, UE a inregistrat o inflatie anuala de 1,6%.

Zona euro a consemnat luna trecuta o inflatie anuala de 1,9%, dupa 1,5% in martie.

Fata de luna martie, preturile de consum din Romania au crescut cu 0,2%.

Datele Eurostat referitoare la inflatia din Romania corespund celor publicate saptamana trecuta de Institutul National de statistica.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in scadere, de la 1,7% la 1,6%, prognoza privind inflatia pentru finalul acestui an, si de la 3,4% la 3,1% pentru finalul anului 2018, a anuntat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte de presa. Pentru primul trimestru al anului 2019, inflatia este estimata la 3,4%.

BNR are o tinta anuala de inflatie de 2,5%, plus sau minus 1 punct procentual (1,5-3,5%), incepand cu 2013. Strategia de tintire a inflatiei a fost introdusa in linie cu politica Bancii Centrale Europene (BCE), insa banca centrala de la Bucuresti a reusit doar rareori sa-si atinga tinta de inflatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri