Directorul general demis al RAAPPS a schimbat destinatia a 214 imobile, din spatii de locuit in spatii comerciale si a gestionat defectuos activitatea RAAPPS si relatiile cu presa, justifica seful SGG Radu Stroe, demiterea lui Cristian Vlaicu

Conducerea RAAPPS ajunge la PNL

Ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului (SGG), Radu Stroe, a semnat miercuri, ordinul de eliberare din functie a directorului general al RAAPPS, Cristian Vlaicu, numit de PD in Consiliul de Administratie al regiei.

In functia de director general al RAAPPS a fost numit Adrian Dumitru, (numit de PNL in consiliul de administratie al regiei) care a detinut functia de director tehnic in cadrul regiei. "Dl. Cristian Vlaicu, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al RA-APPS a promovat, sustinut si aprobat hotararile CA nr. 11/2005 si nr. 13/2005, prin care a schimbat destinatia a 214 de imobile, din spatii de locuit in spatii comerciale, care au fost inchiriate unor societati comerciale recent infiintate", se arata in comunicat remis joi de SGG.

Potrivit aceluiasi document, nu au fost indeplinite hotararile Consiliului de Administratie al regiei cu privire la restructurarea RAAPPS in anii 2005 si 2006 si nu s-au facut demersurile pentru vanzarea spatiilor din Casa Presei Libere catre societatile care activeaza in domeniul presei. Mai mult, potrivit infomarii SGG, au fost inregistrate restante si deficiente in solutionarea notificarilor formulate in baza legii 10/2001, constatate de ANAF si de Autoritatea de Control a Guvernului.

21093_1.pdfReferitor la indeplinirea sarcinilor de serviciu, conducerea SGG argumenteaza ca, in luna iulie 2006, Vlaicu a solicitat SGG acordarea unui premiu anual, de peste 200 de milioane lei vechi, pentru activitatea desfasurata in 2005, insa, in urma analizei criteriilor de performanta, s-a constatat ca nu au fost indeplinite criteriile privind realizarea ratei profitului si rentabilitatii la nivelurile stabilite pentru anul 2005.

Mai mult, conducerea SGG sustine ca au fost constatate deficiente privind managementul si organizarea RA-APPS. "Astfel, nici pana in prezent, regia nu a elaborat si nu functioneaza in baza unui regulament de organizare si functionare aprobat de Consiliul de Administratie. Astfel, regia nu are definite atributiile si relatiile ierarhice intre directorul general, directiile tehnica, economica, juridica si compartimentele din cadrul directiilor, precum si relatiile de subordonare dintre directii si sucursalele regiei", se arata in comunicat.

In ultima perioada, RAPPS a fost tinta unor atacuri din partea Centrului de Resurse Juridice si a presedintelui PIN Cosmin Gusa, care au acuzat conducerea institutiei ca a mentinut in locuintele de protocol, in mod ilegal, actuali si fosti demnitari.

CRJ a depus plangere penala impotriva conducerii RAPPS la procurorul general de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru refuzul de a pune la dispozite, conform legii, informatii complete privind lista demnitarilor care ocupa locuinte de protocol. RAPPS a furnizat doar o lista cu 13 astfel de cazuri.

Printre cei care stau ilegal in locuintele RAPPS se afla Petre Roman, Dan Iosif, Mircea Geona, Vasile Dancu, Georgiu Gingaras. Reprezentantii CRJ sustin ca exista zeci de oameni care ocupa ilegal apartamentele de la stat.

Secretariatul General al Guvernului a anuntat ca a cerut RAPPS sa se intruneasca vineri pentru a analiza toate cele 270 de contracte de inchiriere.Potrivit lui Stroe, orice aspect nelegal al acestora va fi urmat de masuri juridice, chiar si de evacuarea chiriasilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri