Ministerul Dezvoltarii Regionale incepe implementarea etapei a doua a Programului National de Dezvoltare Locala, prin care vor primi finantare toate proiectele eligibile ale administratiilor publice locale. Astfel, a fost incheiata analiza de specialitate cu privire la alocarile de fonduri din cadrul programului si au fost semnate toate ordinele de finantare pentru judetele tarii.

Ministerul Dezvoltarii Regionale a publicat lista proiectelor care vor fi finantate, prin Programul National de Dezvoltare Locala 2, in urmatorii trei ani. 30 de miliarde de lei vor ajunge la primarii si la consiliile judetene.

Cei mai multi bani vor ajunge, prin PNDL 2, in judetul Suceava: 928,5 milioane de lei. In functie de suma alocata, urmatoarele judete sunt Caras Severin (883 milioane lei), Vaslui (882 milioane lei), Teleorman (875,5 milioane lei) si Mehedinti (848,9 milioane lei). Cei mai putini bani primesc judetele Arad (644,9 milioane lei), Satu Mare (625,9 milioane lei), Brasov (587 milioane lei), Sibiu (557 milioane lei), Harghita (507,9 milioane lei), Covasna (392 milioane lei) si Ilfov (374,6 milioane lei).

De asemenea, cinci sectoare din Capitala vor primi finantare prin Program de Dezvoltare Locala, astfel: Sectorul 2 - 27,8 milioane lei, Sectorul 3 - 74,5 milioane lei, Sectorul 4 - 33,8 milioane lei, Sectorul 5 - 19,3 milioane lei si Sectorul 6 - 10,5 milioane lei.

Lista completa a beneficiarilor este disponibila pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.

9.500 de proiecte, finantate prin PNDL 2

Cea de-a doua etapa a programului finanteaza 9.500 de obiective de investitii, dintre care 2.500 de crese si gradinite, 2.000 de scoli si 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile).

Criteriile de acordare a finantarii sunt transparente, clare, stiintifice si fara nicio conotatie politica, in acord cu nevoile si solicitarile autoritatilor publice locale, in vederea modernizarii Romaniei.

Programul functioneaza ca un adevarat parteneriat intre nivelul central si local al administratiei publice: unitatile administrativ-teritoriale au facut propuneri de proiecte in baza propriilor analize, pentru a acoperi nevoile locale de investitii, iar ministerul a realizat prioritizarea lor, dupa mecanismul stabilit in legislatia aplicabila. Este un parteneriat corect, transparent si in folosul cetatenilor intregii tari

Ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh

PNDL reprezinta sursa principala de finantare pentru infrastructura locala si are la baza principiul conform caruia in fiecare localitate din tara trebuie sa fie asigurat un set minim de servicii publice, in domeniile: sanatate, educatie, apa – canalizare, energie termica si electrica, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultura, culte, locuire si sport. In acest sens, Programul National de Dezvoltare Locala stabileste cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanta nationala, care sustin dezvoltarea echilibrata a tarii, fiind structurat pe trei componente: modernizarea satului romanesc, regenerarea urbana a municipiilor si oraselor, respectiv infrastructura la nivel judetean.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri