FMI a mentinut estimarile de crestere a economiei mondiale pentru 2017 si 2018 la nivelul celor din aprilie, la 3,5%, respectiv 3,6%, dar le-a imbunatatit pentru zona euro si China, relateaza Reuters.

”Riscurile legate de estimarile de crestere economica par echilibrate in viitorul apropiat, dar indica o incetinire pe termen mediu”, potrivit noilor estimarilor actualizate referitoare la perspectivele economiei mondiale (World Economic Outlook), citate de News.ro.

Fondul a redus estimarile referitoare la economia Statelor Unite la 2,1% pentru 2017 si 2018, de la cele de 2,3% si 2,5% publicate acum trei luni. Modificarea prognozelor a avut loc dupa ce FMI a renuntat la asteptarile ca masurile de stimulare dorite de administratia Trump vor stimula cresterea economica, in mare parte pentru ca detaliile legate de planurile respective nu au fost facute publice.

Consilierul economic si directorul pentru cercetare al FMI, Maurice Obstfeld, a spus ca economia mondiala este subiectul unei retorici protectioniste considerabile, cum este cazul propunerii presedintelui american Donald Trump de a impune taxe vamale pe importurile de otel din China, dar ca aceste discutii nu s-au concretizat inca.

”Nu stim ce se va intampla in viitor. Aceste pericole sunt incluse in evaluarea risculu ide incetinire. Nu sunt incluse in estimarea noastra de banza pentru ca speram sa nu se intample, dar exista riscuri”, a afirmat Obstfeld intr-o conferinta de presa sustinuta la prezentarea estimarilor, la Kuala Lumpur. Pentru zona euro, FMI a imbunatatit estimarile de crestere economica pentru acest an si 2018 cu 0,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,1 puncte, la 1,9% si 1,7%. Fondul a explicat ca asteptarile de crestere economica mai ridicata n regiune sunt sustinute de cererea interna mai puternica.

Fondul a redus estimarea de crestere a economiei britanice in acest an cu 0,3 puncte, la 1,7%, din cauza activitatilor sub asteptari din primul trimestru. Pentru 2018, FMI a mentinut prognoza la 1,5%. In China, FMI a revizuit in urcare estimarea de crestere a PIB in 2017 cu 0,1 puncte, la 6,7%, iar pentru 2018 cu 0,2 puncte, la 6,4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri