1. No name in 2016, "pe val", iarasi, anul acesta

1. No name in 2016, "pe val", iarasi, anul acesta

Pagina banii nostri furnizeaza constant informatii despre contracte cel putin ciudate realizate intre companii private si institutii ale statului. Mai jos, cateva demne de pornit anchete din oficiu.

1. Peste 220 de lei/ora de la o firma cu un singur angajat

Cum este sa iei bani si de la firmele finului (Robert Negoita) si nasului (Florentin Pandele), de fapt firme infiintate de Primaria Sectorului 3 si Primaria orasului Voluntari?

K.R.D. STRATEGY SRL, firma cu o cifra de afaceri de 20.000 de lei in 2016, cu un singur angajat, incaseaza cate 220 lei + TVA pe ora de la SC ADMINISTRARE ACTIVE SECTOR 3 SRL, Algorithm Residential S3 SRL si EURO APAVOL SA, toate companii controlate de oameni politici.

Interesant este faptul ca aceasta firma “no name” era “pe val” in perioada PSD-ului, in timpul Guvernului Tehnocrat prabusindu-se. Acum, se pare, a renascut ca Pasarea Phoenix, reincepand sa faca o treaba excelenta.

Un start-up de mare succes, cu un singur angajat

Un start-up de mare succes, cu un singur angajat

2. Indraznesti sa spui ca este greu sa lansezi, sa cresti si sa duci pe culmile succesului un start-up, in Romania? Te invata statul roman cum se face treaba! Dupa infiintarea din octombrie 2016, EVO SECURITY BUSINESS TEAM SRL a vandut recent catre Primaria Sectorului 4 un sistem integrat de tip Call Center in valoare de 125.500 de lei.

Expertiza acestei firme pare sa fie mult mai vasta, oferind si servicii de analiza de risc privind evaluarea la securitate fizica catre Administratia Scolilor Sector 6 pentru peste 60 de scoli.

Si asta, atentie aici, cu un singur angajat. Asta DA eficienta!

Firma din satul Potigrafu, pe val

Firma din satul Potigrafu, pe val

3. Sa nu fim rai, sa se bucure si mediul rural. De exemplu, firma STAPOS BUSINESS MANAGEMENT SRL este o “corporatie” din satul Potigrafu, comuna Gorgota, Prahova. Daca nu ai auzit de aceasta companie, nicio problema – a auzit ARCUB, entitatea juridica platindu-le lunar servicii de consultanta de specialitate achizitii publice si organizare sistematica, chiar daca firma a avut in 2016 tot un singur angajat si o cifra de afaceri de sub 10.000 de lei.

Profit cat cifra de afaceri

Profit cat cifra de afaceri

4. Profit aproape cat cifra de afaceri este un deziderat aproape intangibil chiar si pentru gigantii americani. Se pare ca Google, Facebook sau Apple ar trebui sa vina sa invete meserie de la EXORNO STUDIO SRL, o alta firma infiintata in 2016 si care anul acesta a castigat un contract de 10 milioane de lei cu ADMINISTRATIA MONUMENTELOR SI PATRIMONIULUI TURISTIC, o institutie din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, unde edil este PSD-ista Gabriela Firea.

Aceasta firma castiga de asemenea si incredintari directe de la Creart.

Performanta fiscala a acestei firme pe 2016 este de invidiat, la o cifra de afaceri de 215.000 lei, profitul este de peste 208.000 lei!

Marcaje rutiere la suprapret

Marcaje rutiere la suprapret

5. Iarasi, Primaria Sectorului 4, a achizitionat recent vopsea marcaje alba SWARCOMARK SV 200, de la firma PACIFIC CONSULTING TEAM SRL, recent infiintata, de 5 ori ma scump decat Sibiu International Airport, care achizitioneaza direct de la firma producatoare SWARCO VICAS. Sa fie oare PACIFIC CONSULTING un nou start-up care a dat lovitura in Romania?!

Teleorman, judetul surpriza

Teleorman, judetul surpriza

6. Nu putem ignora, bineinteles, firmele de pe “mosia” lui Liviu Dragnea, seful “ascuns” al Guvernului. Astfel, Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti, o alta institutie din subordinea PMB, a atribuit in primavara un contract 23 milioane lei, pe 48 luni, unei firme FITODEP VIRIDANA SRL, din Turnu Magurele, Teleorman, infiintata in august 2016, cu cifra de afaceri 0 (zero) pe 2016.

Pana acum aceasta firma a incasat 4.7 milioane lei.

Cine spunea ca Teleorman este in top 3 cele mai sarace judete din tara?!

PS 3 prefera, si ea, companiile cu putini angajati

PS 3 prefera, si ea, companiile cu putini angajati

7. Pare ca si Primaria Sectorului 3 prefera companiile cu zero sau doar un angajat. Astfel, in iulie, PS 3 a achizitionat prin incredintare directa servicii de “Consultanta tehnica – dirigentie santier pentru modernizari si reparatii sistem rutier” de la FORTIORI CONSULTING SRL, in valoare de peste 100.000 de lei, iar de la FETT-LOSUNGEN SRL, a cumparat “Servicii de mentenanta pentru infochioscuri si panouri de comunicare” in valoare de “doar” 59.400 lei.

Sursa foto: Shutterstock: Sergei Mokhov