Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, a declarat, ca vor fi facute reduceri de 10 la suta ale functiilor de conducere, atat din minister, cat si din inspectoratele scolare, urmand ca aceste posturi sa dispara in cursul urmatoarei luni.

„Constatam ca numarul elevilor este din ce in ce mai mic, dar creste numarul functiilor de conducere. Va asigur ca vom face reduceri de 10 la suta ale functiilor de conducere din minister si inspectoratele scolare. Vor diparea in maximum 30 de zile pentru ca asa mi se pare normal. Ne vom concentra mai mult pe actul de predare”, a declarat ministrul Educatiei, Liviu Pop, scrie News.ro.

Declaratia ministrului a fost facuta in conditiile in care sefii a 13 inspectorate scolare au fost demisi din functie in luna august, dar notele trimise de minister au continut cateva erori de tehnoredactare.

„Lor (inspectorilor, n.r.) le-a incetat contractul de management pentru ca nu l-au respectat. Orice contract de mandat inceteaza in termen de 15 zile in momentul in care nu este respectat. Urmeaza si alte contracte de management care vor inceta, pentru ca mai sunt colegi in functii de conducere care nu isi respecta mandatul. Eroarea respectiva a fost o eroare materiala. In 23 august s-a facut notificarea spre inspectorat in care s-a precizat ca este o eroare materiala. Au fost doua astfel de erori din lipsa de atentie a celor care au tehnoredactat documentul respectiv. Sunt 28 de puncte din contractul de managemt pe care trebuie sa le respecte fiecare inspector. Vom face evaluarea tuturor contractelor”, a spus Liviu Pop.

Conform presei locale, Luminita Barcari, inspector scolar general in Ialomita, sustine ca a fost inlocuita pe nedrept, reprosandu-i-se greselile facute de inspectorul scolar general din Arad.

Sursa foto: Dragon Images, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri