Cetatenii a cinci state foste comuniste, care au aderat la UE in 2004, dar si cei din Romania sunt cei mai mari consumatori de alcool din Europa, potrivit unui raport prezentat vineri, la Vilnius, informeaza NewsIn.

Adultii din Ungaria, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia si Cehia consuma anual mai mult de 18,5 litri de alcool pur pe cap de locuitor, fata de media de 15 litri din UE, potrivit raportului Institutului britanic de studii privitoare la alcool, prezentat la o conferinta internationala pe tema alcoolismului si toxicomaniei, la Vilnius.

Potrivit documentului, 10 la suta dintre lituanieni nu consuma niciodata alcool, in timp ce in Grecia, Danemarca, Germania si Slovacia proportia pentru aceasta categorie este de cinci la suta. in Letonia, Spania si Portugalia, 15 la suta dintre cetatenii adulti nu se ating de alcool.

Problema alcooluui afecteaza insa mai multi adolescenti din vechile membre UE decat din noile tari membre. in Lituania, mai putin de 15 la suta dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani consuma periodic alcool, proportia fiind de 21 la suta in Irlanda, Marea Britanie, Danemarca, Norvegia, Suedia, Belgia si Olanda.

Potrivit studiului, mai mult de 25 la suta dintre decesele inregistrate in randul barbatilor cu varste intre 15 si 29 de ani sunt atribuite alcoolului. La femei, in aceeasi categorie de varsta alcoolul este responsabil pentru circa 10 la suta dintre decese.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri