Inflatia va ajunge la sfarstitul anului va ajunge la sfarsitul anului la nivelul de 5,5%, se arata in varianta finala a prognozei de toamna publicata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).
Pentru anul urmator, inflatia este estimata sa scada pana la nivelul de 4,5%, CNP pastrand practic aceleasi valori pe care le-a preconizat si in varianta preliminara a prognozei de toamna.

Banca Nationala a Romaniei are pentru acest an o tinta de inflatie de 5% plus/minus un punct procentual, iar pentru anul urmator banca centrala vrea o inflatie de 4%. Seful delegatiei Fondului Monetar International pentru Romania a estimat pentru anul acesta o inflatie de 5,7%.

CNP vede un curs de schimb RON/euro de 3,55 pentru anul acesta si 3,53 pentru anul urmator.

Estimarile, pe care Comisa Nationala de Prognoza le publica primavara si toamna, ajuta constructia bugetului public si fundamenteaza politicile economice ale Guvernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri