Comisiile reunite de buget finante din cele doua Camereu au votat bugetul Ministerului Educatiei, fara amendamentul aprobat de comisiile de invatamant care transfera 420 de milioane lei de la cheltuieli de capital la fondul de salarii cu 18 voturi pentru respingere si 14 impotriva.
Prezent la dezbateri, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a declarat ca nu este de acord cu aprobarea acestui amendament, chiar daca la votarea bugetului in comisiile reunite de invatamant a acceptat aceasta suplimentare.

Presedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat, in cadrul dezbaterilor, ca profesorii reprezinta 40% din bugetari si primesc pentru salarii doar 2,28% din PIB, in timp ce restul primesc 6% din PIB pentru plata salariilor, conform NewsIn. "Suplimentarea fonduluid e salrii cu suma propusa, de 420 de milioane, reprezinta doar 0,11% din PIB, iar in anul 2007 sunt categorii de bugetari care primesc majorari ale fondurilor de salarii de 30-50%", a explicat Cornea.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a replicat ca profesorii, in numar de 350 de mii, vor primi in 2007 70 de milioane lei pentru plata salriilor, ceea ce inseamna o crestere, decembrie la decembrie, de 18%, in conditiile unui salariu mediu lunar de 1.650 lei.

Vladescu a militat in continuare pentru o politica salariala restrictiva, fara actiuni care ar avea efecte asupra inflatiei si deficitului de cont curent. In privinta cresterilor fondului de salarii de 30-50% de la alte categorii de bugetari, ministrul finantelor a explicat necesitatea majorarii acestor fonduri prin aparitia de noi entitati ca urmarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri