Suma totala datorata de societatie comerciale la bugetul de stat consolidat depasea, la sfarsitul lunii septembrie, 16,3 miliarde de lei, mai putin cu 11,54% (aproximativ 2,1 miliarde) comparativ cu suma restanta inregistrata la sfarsitul lunii iunie, potrivit unui comunicat ANAF, remis NewsIn
Datoria marilor contribuabili la bugetul general consolidat a scazut, in intervalul 30 iunie-30 septembrie, cu peste 4,5 miliarde de lei, (aproape 46%), in timp ce datoria contribuabililor mici si mijlocii a crescut cu 2,3 miliarde in acelasi interval. Conform informarii Agentie de Administrare Fiscala, aceasta situatie se datoreaza si faptului ca o parte din contribuabilii mari cu restante, inregistrati la finalul lunii iunie, nu s-au mai incadrat in noile criterii de includere in categoria mari contribuabili, respectiv majorarea cifrei de afaceri de la 50 milioane la 70 de milioane lei.

Astfel, marii contribuabili inregistrau, la sfarsitul lunii septembrie, datorii catre bugetul general consolidat de peste 5,3 miliarde de lei. Din aceasta suma, 53,35% (peste 2,8 miliarde de lei) reprezinta restante pentru care au fost acordate inlesniri la plata, pentru 23,56% din suma (peste 1,2 miliarde lei) s-a inceput procedura de executare silita, 20,74% (aproximativ 1,1 miliarde lei) reprezinta sume restante ale societatilor aflate in procedura de administrare speciala, pentru 2,19% (aproape 117 milioane) s-a solicitat compensarea obligatiilor restante, iar pentru 0,16% (8,4 milioane) s-au transmis instiintari de plata.

Cea mai mare suma este datorata de marii contribuabili la bugetul asigurarilor sociale de stat, unde 100 de societati au o restanta totala de peste 2,7 miliarde de lei, iar la bugetul de stat, un numar de 142 de companii, datoreaza 2,1 miliarde lei.

In ceea ce priveste contribuabilii mici si mijlocii, suma datorata la sfarsitul lunii septembrie era de peste 10,9 miliarde de lei, din care 81,62% (peste 8,9 miliarde lei ) reprezinta sume restante aflate in procedura de executare silita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri