Premierul Tariceanu a declarat ca in procesul de privatizare a unor societati importante aflate in proprietatea statului ar trebui sa se tina seama si de investitorii autohtoni, mentionand privatizarea producatorului de ingrasaminte Oltchim din judetul Valcea.

"De foarte multe ori, la nivelul intreprinderilor mari, privatizarea s-a gandit exclusiv prin venirea unui investitor strain. Vreau ca o parte din intreprinderile importante care au mai ramas in portofoliul statului sa aiba in vedere la procesul de privatizare, inclusiv posibilitatea atragerii si fructificarea capitalului roman", a declarat seful Executivului, potrivit NewsIn.

in proprietatea statului roman se afla 186 de societati, majoritatea fiind in portofoliul AVAS, respectiv 120 de companii. Statul detine pachete majoritare de actiuni la jumatate dintre cele 120 de companii. Alte 24 de societati se afla in subordinea Ministerului Economiei, 15 in portofoliul Ministerului Agriculturii si 14 in cel al Transporturilor. Restul pana la 186 se gasesc in subordinea ministerelor finantelor, culturii si comunicatiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri