Guvernul analizeaza posibilitatea ca de la 1 ianuarie 2007, statul prin ANRGN sa nu mai aprobe preturile de livrare a gazelor naturale pentru consumatorii industriali, a declarat, joi, in cadrul unui forum de afaceri, consilierul de stat in cadrul Cancelariei premierului, Constantin Ciupagea
"Este foarte posibil sa vedem de la inceputul anului viitor o retragere totala a statului de pe partea stabilirii preturilor pentru consumatorii industriali. ANRGN ar urma sa se ocupe numai de casnici", a spus Ciupagea, potrivit NewsIn. Potrivit consilierului de stat, intentia Executivului este ca statul sa nu se mai ocupe deloc de partea consumatorilor industriali, si astfel ANRGN sa nu mai aiba nicio interventie pe piata acestora.

Directorul Departamentului Preturi si Tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare a Gazelor Naturale (ANRGN), Gabriel Sarbu, a declarat joi, agentiei NewsIn, ca autoritatea, analizeaza, in prezent, mai multe variante privind prezenta de la 1 ianuarie pe piata gazelor naturale pentru consumatorii industriali.

"Una dintre aceste variante pe care le analizam prevede neimplicarea autoritatii in niciun fel pe piata consumatorilor industriali de la 1 ianuarie 2007. Nu mai monitorizam, nu mai fixam, nu mai aprobam", a spus Sarbu. El a reamintit ca de la 1 ianuarie 2007, toti consumatorii non-casnici vor fi declarati eligibili, iar de la 1 iulie 2007, piata de gaze din Romania va fi complet liberalizata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri