Ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat ca a solicitat formarea unei comisii reduse pentru a preintampina scurgerea de informatii privind privatizarea Electrica Muntenia Sud si nu a discutat ofertele de cumparare cu nimeni.
"La Electrica Muntenia Sud (...) am solicitat formarea unei comisii reduse ca sa aiba grija ca informatiile sa nu scape catre presa sau catre cei care au participat", a declarat Codrut Seres. Ministrul a sustinut ca licitatia pentru aceasta societate s-a incheiat, in acest sens proiectul de act normativ intrand deja in circuitul de avizare.

"Pentru Electrica Muntenaia Sud cea mai buna oferta a fost de 820 de milioane de euro, mai mult decat s-a oferit pentru Petrom si pentru celelalte distributii privatizate in anii 2003-2004, sau pentru cele din Bulgaria", a spus Seres. El a explicat ca societatea italiana care a castigat licitatia a fost prima si in faza de precalificari. "Ca atare, la ce i-ar fi folosit companiei sa cunoasca ofertele din urma, cu atat mai mult cu cat in al doilea tur a oferit cu cc 120 milioane de euro mai mult. Nu am incurajat, nu am oferit informatii secrete si nu am discutat ofertele respective cu nimeni. Sediul comisiei de licitatie nu era la MEC, ci la Electrica", a precizat Seres.

El a adaugat in acest sens ca firma de consultanta PriceWaterhouse Coopers nu si-ar lega numele de "lucruri dubioase". De asemenea, Seres a mai spus ca ocupantul pozitiei a doua la licitatia Electrica Muntenia Sud a transmis o scrisoare prin care senmala transparenta prin care s-a desfasurat aceast proces.

Pana acum, Ministerul Economiei nu a finalizat procesul de preluare a Electrica Muntenia Sud de catre Enel desemnata castigatoare a licitatiei organizata in vara acestui an. Totodata, ministrul Seres a declarat ca se desfasoara un nou scandal in cadrul MEC - cel al transferului Oficiului participatiilor statului de la MEC la AVAS. "Batalia PD-PNL. E amuzant daca n-ar fi dureros", a punctat Seres, citat de NewsIn.

Procurorii DIICOT au trimis, marti, la Cotroceni cererea pentru aprobarea inceperii urmaririi penale impotriva fostului ministru al economiei, Codrut Seres si a fostului ministru al comunicatiilor Zsolt Nagy. Comisia prezidentiala speciala pentru analizarea unor posibile infractiuni de catre ministrii cei doi a fost convocata miercuri, a anuntat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, care a precizat ca prima intrunire a Comisiei pe aceasta tema va avea loc joi. Comisia urmeaza sa ii propuna presedintelui, printr-un raport, inceperea sau nu a urmaririi penale impotriva celor doi ministri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri