Conform unui studiu redactat de institutul WIDER (World Institute for Development Economic Research) din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, romanii au, in medie, o avere de 14,827 de dolari, capitalul financiar, cladiri sau alte proprietati, de 13 ori mai mica decat a cetatenilor din Hong Kong.

Studiul releva faptul ca produsul intern brut al Romaniei reprezinta 0,24% din PIB-ul global.

Conform acestui studiu publicat joi, cei mai bogati oameni sunt cei din Hong Kong, cu o medie individuala a averii care depaseste 200.000 de dolari. Cetatenii fostei colonii britanice beneficiaza in medie de o avere de 202.189 de dolari, in acesta suma fiind inclus capitalul financiar, cladiri sau alte proprietati, conform studiului.

Pe plan mondial, locul doi in acest clasament mondial il ocupa cetatenii din Luxemburg, care beneficiaza de o avere de 182.567 de dolari, urmati de elvetieni cu 144.186 de dolari si de cetatenii Statelor Unite ale Americii, cu 143.727 de dolari. Japonia a ocupat doar locul noua in acest clasament, cu o medie de 124.858 de dolari.

Nivelul crescut al averii cetatenilor din Hong Kong poate fi comparat cu saracia din China, unde, conform aceluiasi studiu, media de avere personala este de 11.267 de dolari. Hong Kong a fost o colonie britanica timp de 156 de ani inainte de a reveni sub suveranitatea chineza in 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri