Fondul Proprietatea a renuntat la contractul de consultanta semnat in aprilie 2006 cu compania britanica Cordea Savills si va organiza o noua licitatie internationala pentru desemnarea unui nou consultant, au declarat, joi, pentru NewsIn, oficialii Fondului.

"Contractul cu Cordea Savills nu s-a desavarsit din cauza ca activitatea Fondului a fost blocata. Licitatia pentru desemnarea consultantului financiar se va relua, cu un caiet de sarcini imbunatatit, abia dupa aprobarea noii legi de functionare a fondului", a declarat Cristina Stihi, purtatorul de cuvant al Fondului Proprietatea.

"Mia departe, noul manager de fond va putea fi selectat prin licitatie internationala, numai dupa selectia unui nou consultant financiar, in baza strategiei care va fi realizata de acesta", a mai spus Cristina Stihi.

Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea a selectat, in aprilie 2006, compania britanica Cordea Savills, specializata in plasamente pe piata imobilara, in calitate de consultant pentru alcatuirea strategiei de investitii.

Potrivit contractului, principala atributie a Cordea Savills era intocmirea strategiei de investitii a Fondului Proprietatea, strategie ce urma sa fie asumata de viitorul administrator al Fondului.

Cordea Savills, parte a grupului Savills, este una dintre cele mai cunoscute firme internationale in domeniul proprietatilor, avand un capital social de 850 milioane de lire sterline. Compania britanica este strict specializata in plasamente si administrare de fonduri imobiliare.

Cordea Savills este listata la Bursa din Londra si ofera servicii de consultanta financiara atat pentru clienti privati, cat si pentru clienti institutionali.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005.

Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, capitalul sau social fiind la momentul prezent de 3,9 miliarde euro. Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, Londra sau New York Stock Exchange.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri