Acordul cu FMI ar putea fi finalizat in luna iunie, conform declaratiilor facute de ministrul de finante, Ionel Popescu. Acesta pare optimist in urma discutiilor de la Washinton.
O delegatie condusa de ministrul finantelor, Ionel Popescu, se afla in perioada 14-20 aprilie, in capitala americana, unde are loc reuniunea comuna de primavara a FMI si a Bancii Mondiale. La intalnire este prezent si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

INTALNIRI.

Delegatia romana a prezentat reprezentantilor FMI ultimele evolutii economice, respectiv incasarile realizate la bugetul de stat in prima parte a anului, mai mari decat se prevazuse initial. La aceste rezultate se adauga si modificarile aduse Codului Fiscal. Ministrul de Finante spune ca ultimele evolutii ar putea convinge expertii FMI sa revizuiaca memorandumul suplimentar incheiat cu tara noastra. "Ne aflam intr-o noua faza a negocierilor cu reprezentantii FMI in care aducem date noi, in primul rand, rezultatele incasarilor la buget din primul trimestru. Sunt semnale ca economia raspunde pozitiv si, in opinia noastra, acestea sunt argumente in favoarea revizuirii Memorandumului cu FMI", a declarat Ionel Popescu. In perioada 21-23 aprilie o delegatie a directorilor executivi ai FMI va veni la Bucuresti.

OPINII.

Optimismul lui Popescu este privit mai temperat de catre analistii economici. Problema care preocupa FMI nu este atat nivelul de incasari la buget, ci predictibilitatea evolutiei bugetului Romaniei in anii urmatori, cei ai integrarii in UE. "Nici acest trimestru nu este suficient de concludent si as mai remarca ca grija nu este atat legata de exercitiul bugetar din acest an, de cifrele macroeconomice din 2005, (), ci mai cu seama de anul 2007 si ce urmeaza dupa. Este vorba nu numai despre contributia Romaniei la bugetul UE, dar si de fondurile necesare cofinantarii sumelor care vor veni de la UE pe diverse domenii, bani necesari pentru infrastructura, pentru suplimentarea cheltuielilor legate de invatamant si de educatie", spune profesorul Daniel Daianu, fost ministru de finante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri