Fiscul pregateste o lista neagra a agentilor economici care intermediaza evaziunea fiscala. In plus, inspectorii Garzii Financiare vor putea instrumenta dosare penale.

Facturile emise de firmele fara activitate nu vor mai fi deductibile fiscal, conform lui Sebastian Bodu, presedintele Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala. Mai mult, in momentul in care se va constata ca o firma nu are activitate, aceasta nu va mai avea voie sa cumpere facturi. Bodu avertizeaza chiar ca ar urma sa fie publicata o lista cu firmele inactive la nivel national. Masura este motivata prin faptul ca multe firme fara activitate cumpara facturi tocmai pentru a le revinde evazionistilor. Desi n-au nici o activitate si n-au depus nici o declaratie de mai multi ani, sint firme care cumpara facturi cu sacul. Le pun apoi in circulatie, ele fiind o sursa nesfirsita de evaziune, a spus Bodu, in cadrul unei sesiuni de instruire organizate de Imprimeria Nationala. Desi facturile fiscale au fost personalizate si poarta acum numele firmei emitente, exista in continuare agenti economici care au ca singur obiect de activitate comercializarea de facturi catre alte firme, care le folosesc pentru inregistrarea unor plati fictive.

In alta ordine de idei, comisarii Garzii Financiare ar putea avea, din aceasta toamna, dreptul de a face cercetarea penala in materie de evaziune fiscala, a mai anuntat Bodu. El a mai precizat ca in cazuri dificile, comisarii vor ajuta la executarile silite. Se incearca, astfel, gasirea unui rol pentru Garda Financiara, recent intoarsa in subordinea Ministerului Finantelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri