Guvernul a alocat, miercuri, suma de 40,081 milioane lei pentru plata diferentelor salariale din perioada octombrie 2001-septembrie 2004 si pentru acoperirea cresterilor salariale din 2006 pentru profesorii din invatamantul preuniversitar, informeaza NewsIn.

Potrivit unui protocol incheiat cu sindicatele din invatamant, in 2005, plata diferentelor salariale din perioada octombrie 2001-septembrie 2004, diferente rezultate in urma unor greseli de calcul, urma sa se faca fara a mai fi necesare actiuni in instanta pentru obtinerea acestor drepturi. Tot miercuri, Executivul a mai decis alocarea a aproximativ 44 de milioane lei pentru investitii in infrastructura scolara.

Astfel, banii vor fi folositi pentru finantarea unor lucrari de constuctie si reparare a 58 de gradinite, scoli si licee din intreaga tara, informeaza Executivul.

Aceste cladiri sunt necesare pentru a asigura noi spatii pentru invatamant in localitatile in care au fost retrocedate sau sunt solicitate pentru a fi retrocedate imobile in care functioneaza unitati de invatamant.

Conform comunicatului guvernului, pentru alte 540 de unitati de invatamant preuniversitar banii vor fi utilizati pentru realizarea unor lucrari de reabilitare, consolidare si pentru asigurare de utilitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri