Persoanele si institutiile care doresc sa contracteze bani din fonduri europene au la dipozitie, pe paginile de internet ale ministerelor care vor primi bani europeni, programe complement, care furnizeaza informatii pentru pregatirea proiectelor, informeaza Ministerul Finantelor Publice.
Potrivit comunicatului Ministerului Finantelor Publice (MFP), pe paginile de internet ale ministerelor unde exista Autoritati de Management pentru Programele Operationale pot fi consultate proiectele programelor complement, informeaza NewsIn. Acestea ofera informatii care sa ajute potentialii beneficiari in pregatirea proiectelor finantate din bani europeni, respectiv informatii care se refera la axele prioritare, la domeniile majore de interventie si la criteriile de eligibilitate. De asemenea, sunt disponibile si informatii referitoare la plafoanele de finantare.

Ghidurile Solicitantului pentru Programele Operationale vor fi disponibile pe paginile de internet in momentul in care negocierile cu Comisia Europeana vor fi foarte aproape de finalizare, mai informeaza comunicatul MFP. Programele urmeaza sa fie depuse ofocial la Comisie pentru negociere dupa data aderarii Romanie la UE, si anume 1 ianuarie 2007.

Ghidurile Solicitantului vor fi elaborate de Autoritatile de Management, cate unul pentru fiecare Program Operational sau chiar la nivel de axa prioritara din cadrul programului. Ele vor contine, la nivel de detaliu, criteriile de eligibilitate si criteriile de selectie aplicate in evaluarea proiectelor, precum si detalii referitoare la termenul de depunere a proiectelor, cheltuielile eligibile, documentele care trebuie sa insoteasca cererea de finantare (avize, studii, documente de confirmare a cofinantarii), in functie de tipul de proiect.

In perioada 2007-2009, de tranzitie, Romania va continua sa primeasca fonduri de preaderare, dar va incepe sa beneficieze si de fondurile de postaderare. Cele doua categorii de fonduri comunitare vor insuma, in 2007, 1,9 miliarde euro, din care peste 1,3 miliarde euro vor insemna finantarea postaderare. in total, pana in 2013, prin programele finantate din fondurile de postaderare, in Romania vor ajunge 19,66 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri