Ministrul finantelor publice, Serbastian Vladescu, le-a promis functionarilor publici ca va sustine in sedinta de Guvern de joi creseterile salariale cerute si anume de sapte procente din aprilie si de 13% din octombrie 2007, informeaza Alianta Sed Lex, printr-un comunicat de presa.

Conducerea Aliantei Sed Lex au avut o intalnire cu reprezentantii Guvernului inainte de sedinta de joi, in care au cerut majorari salariale de sapte procente, din 1 aprilie 2007 si de 13% de la 1 octombrie. Ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, le-a promis functionarilor ca va sustine in sedinta de Guvern cerintele sindicalistilor, iar cele doua parti au convenit ca decizia luata sa fie anuntata opiniei publice in timpul sedintei, informeaza NewsIn.

Comunicatul Sed Lex mai informeaza ca decizia privind declansarea grevei generale, progrmata pentru 22 decembrie, sa fie luata dupa ce Guvernul anunta cresterile salariale pe care le va acorda functionarilor publici in 2007.

Pe de alta parte, sindicalistii de la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL) au decis, in urma intalnirii de marti cu reprezentantii Guvernului, sa amane actiunile de protest programate pentru sfarsitul lui decembrie, pana in 15 ianuarie 2007, cand Guvernul s-a angajat ca va finaliza proietul de lege a salarizarii functionarilor publici.

Functionarii publici au inceput negocierile cu Guvernul in urma cu peste o luna, dupa ce federatiile sindicale au organizat mai multe proteste la inceputul lunii noiembrie si amenintau cu declansarea altora. Dupa prima intalnire, din 16 noiembrie, sindicalistii au suspendat greva in urma promisiunilor reprezentantilor Guvernului.

Revendicarile functionarilor publici sunt majorari salariale, elaborarea unei legi de salarizare unica a personalului din administratia publica, precum si acordarea de sporuri specifice meseriei (spor de confidentialitate de 15%, spor de fidelitate cuprins intre 5 si 20%, indemnizatie de dispozitiv de 25% si alocatie de hrana).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri