Cetatenii straini, care locuiesc legal in Italia, pot sa isi infiinteze firme daca au un venit mediu anual de 8.400 de euro si daca reusesc sa obtina atestatele si autorizatiile de la autoritatile italiene, a informat Departamentul pentru Munca in Strainatate (DMS).
Cetatenii straini care vor sa infiinteze societati comerciale sau care vor sa exercite o activitate autonoma pe teritoriul Italiei trebuie sa locuiasca legal in aceasta tara si sa aiba un venit mediu anual cel putin egal cu cel rezultat din alocatiile sociale (8.400 de euro). De asemenea, persoanele interesate trebuie sa obtina un atestat, eliberat de autoritatile competente cu maximum trei luni inainte de inceperea activitatii, din care sa rezulte ca nu exista motive care sa impiedice eliberarea autorizatiei sau licentei de functionare. Cei care incep o afacere in Italia trebuie sa prezinte autoritatilor si un atestat obtinut de la Camera de Comert. Atestatul trebuie sa stabileasca resursele necesare desfasurarii activitati comerciale.

Firma trebuie sa fie inscrisa in Registrul Firmelor de la Camera de Comert in termen de 30 de zile de la inceperea activitatii. Pentru a putea inscrie firma la Registrul Firmelor, antreprenorii trebuie sa depuna o documentatie: cerere, document de identitate, permisul de sedere valabil, timbru fiscal. Firmele inscrise la Registrul Firmelor trebuie sa plateasca anual Camerei de Comert o cota in functie de cifra de afaceri inregistrata, dupa cum informeaza NewsIn.

Firma trebuie inscrisa in diferite registre (registrul mediatorilor, registrul mediatorilor maritimi, registrul agentilor si reprezentantilor de comert, registrul expeditorilor, registrul comisionarilor si mandatarilor, registrul estimatorilor si evaluatorilor publici ) in functie de specificul activitatii sale.

Potrivit DMS, exercitarea anumitor activitati comerciale, de transport sau de servicii presupune inscrierea in registre specifice. Cei care vor sa infiinteze firme in aceste domenii trebuie sa obtina si licente si autorizatii speficice acestor activitati. Potrivit DMS, desfasurarea unor activitati in domeniile: service auto, curatenie, dezinfectie, deratizare, fabricarea si administrarea unui depozit de margarina si grasimi alimentare, presupune inscrierea firmei in Registrul Firmelor, dar este provizorie. Autorizatia definitiva poate fi obtinuta dupa efectuarea verificarii criteriilor tehnice si profesionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri