Sindicalistii din energie l-au informat pe ministrul economiei despre scurgerile de fonduri din sistem, cauzate de tranzactiile facute de intermediari, cerandu-i in acelasi timp si majorarea salariilor cu aproximativ 30%, potrivit declaratiilor secretarului Federatiei Energetica, Ion Pisc.

"I-am spus ministrului despre cum functioneaza, in prezent, piata de energie si despre cum ar putea fi reduse unele scurgeri din sistem. I-am spus despre baietii destepti si despre o sumedenie de licitatii in care s-au cumparat produse cu preturi mult mai mari decat cele de pe piata", a declarat secretarul general al Federatiei Energetica, Ion Pisc, citat de NewsIn.Potrivit acestuia, ministrul "nu a parut suprins" de problemele reclamate de sindicalisti si le-a promis acestora ca "va continua controalele dispuse si la alte societati din sistemul energetic".

Ion Pisc a mai aratat ca sindicalistii din energie solicita cresterea salariilor pentru anul 2007 cu aproximativ 30%, astfel incat veniturile personalului angajat in companiile producatoare, transportatoare si distribuitoare de energie sa fie la acelasi nivel ca in tarile intrate in penultimul val.

"In afara de cresterea salariilor, i-am cerut ministrului sa ne asigure stabilitatea locurilor de munca, sa reorganizeze sistemul energetic, sa asigure scoaterea pe bursa a intregii cantitati de electricitate, sa asigure fonduri pentru dotarea societatilor", a mai spus liderul federatiei sindicale. Potrivit acestuia, in cazul in care revendicarile celor 75.000 de membri ai sindicatelor din energie nu vor fi indeplinite, cele patru federatii vor declansa actiuni de protest.

Liderii celor patru federatii din sectorul energetic, Energetica, Termoelectrica, Milenium III si Univers, s-au intalnit luni cu ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri