Cel mai mare sindicat al Daewoo Craiova ii cere lui Berceanu sa revina in comisia de privatizare pentru ca interesele uzinei ar fi mai bine reprezentate si crede ca intoarcerea lui Barbu ar fi binevenita, a declarat pentru NewsIn, presedintele Rodae Automobile Craiova, Ovidiu Cioroianu.
"Solicitam domnului ministru Berceanu sa revina asupra deciziei de parasi comisia de privatizare a Daewoo (...) Berceanu este si senator de Dolj, si avand si aceasta calitate consideram ca ar trebui sa faca parte din aceasta comisie", a declarat Ovidiu Cioroianu, presedintele sindicatului Rodae Automobile Craiova din care fac parte aproximativ 3.200 din cei 4.000 de muncitori ai uzinei.

Seful sindicatului Rodae Automobile spune ca si prezenta ministrului muncii, Gheorghe Barbu, ar fi binevenita in comisie, pentru ca e o privatizare importanta care aduce in fata probleme de protectie sociala.

Cioroianu a adaugat ca "propunem sa se decida ca ministrii care fac parte din comisie sa nu mai fie retribuiti", lucru care ar elimina discutiile despre anumite interese.

In urma criticilor lansate de catre presedintele Traian Basescu, la sedinta CSM care a avut loc la numai o zi dupa infiintarea Comisiei, la adresa ministrilor care se ocupa mai mult de privatizare decat de guvernare, ministrii PD, Radu Berceanu si Gheorghe Barbu si-au anuntat retragerea. Berceanu a motivat ca nu a cerut sa faca parte din ea, iar Barbu a invocat ca nu are timp suficient sa se ocupe de subiectul Daewoo.

Comisia de privatizare a Daewoo Craiova a fost infiintata in sedinta executivului de saptamana trecuta si este formata din ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, - presedinte, si ministrii transporturilor, Radu Berceanu, cel al economiei, Varujan Vosganian, cel al muncii, Gheorghe Barbu, presedintele si vicepresedintele AVAS, Teodor Atanasiu, respectiv, Laszlo Gyerko. Din aceeasi comisie mai face parte si fostul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, actual consilier al premierului. In afara de sindicatul Rodae Automobile Craiova, la uzina mai exista un sindicat mai mic, numit Demnitatea.

Acesta reuneste aproximativ 20% dintre angajatii uzinei Daewoo Craiova sustine de asemenea revenirea ministrului transporturilor, Radu Berceanu, in comisia de privatizare a uzinei. "Ambele sindicate ar trebui sa aiba aceeasi opinie cand e vorba de un lucru atat de important cum este privatizarea. (...) intre cele doua sindicate nu exista rivalitate, iar cand e vorba de viitorul uzinei este normal sa lasam la o parte orice neintelegeri", a spus Titi Covale, liderul colegiului de conducere al sindicatului "Demnitatea" de la Daewoo Craiova, citat de NewsIn.

Sindicatul "Demnitatea" are 800 de angajati, adica o cincime din cei 4.000 ai uzinei din Oltenia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri