Premierul Calin Popescu Tariceanu a contrazis, marti, afirmatiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora performanta economica a actualului guvern este comparabila cu cea a guvernului Nastase, recomandandu-i sefului statului sa priveasca lucrurile cu detasare.

"Nu am de gand sa ii dau lectii de economie presedintelui, dar ii recomand sa priveasca lucrurile cu detasare. Cresterea economica trebuie analizata in Romania si in legatura cu nivelul inflatiei. O crestere economica de 8,4 % cu o inflatie de doua cifre valoreaza infinit mai putin decat o crestere economica cu o inflatie cum a fost anul trecut. Deci, performanta economica a Romaniei este cu mult mai buna in 2006 decat in 2004", a declarat Tariceanu citat de NewsIn, in replica la declaratiile presedintelui Traian Basescu prilejuite de bilantul DNA.

"Uite ca avem 8% crestere economica in anul 2006, deci duduie economia. Pentru toti acestia eu am un raspuns: anul 2004, anul guvernului Adrian Nastase, a fost un an cu 8,4% crestere economica, deci chiar mai bun decat 2006. Cresterea economica nu inseamna ca structurile statului s-au modificat si, in mod cert, actuala putere se afla in pragul situatiei de a rata sansa uriasa de a da romanilor un stat modern", a afirmat presedintele, la DNA.

Basescu a comparat cele doua guvernari din punctul de vedere al performantei economice si al luptei impotriva coruptiei, considerand ca o crestere economica de 8% din PIB nu exclude existenta coruptiei in institutiile statului. "Pentru mine este clar, dupa doi ani de mandat al noii puteri, ca exista riscul ca aceasta putere sa-si rateze sansa de a fi altfel decat puterea din 2000-2004 din punct de vedere al coruptiei. Exista insa sansa pe care dumneavoastra (magistrati si procurori din cadrul DNA - n.r.) o dati in lupta impotriva coruptiei si acest lucru se vede prin actiunile, prin dosarele pe care le faceti", a mai spus Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri