Preturile bunurilor si serviciilor de consum au crescut cu 0,2% in luna ianuarie 2007 fata de decembrie 200, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS)
La cresterea cu 0,2% a preturilor de consum in luna ianuarie 2007 fata de decembrie 2006 au contribuit marfurile alimentare cu +0,1 puncte procentuale, marfurile nealimentare cu -0,1 puncte procentuale si serviciile cu +0,2 puncte procentuale.

Modificarea cu 0,3% a preturilor la marfurile alimentare s-a datorat in principal cresterii preturilor la: legume si conserve de legume (+2,4%), fructe si conserve din fructe (+1,1%), lapte si produse lactate (+0,5%), produse de morarit si panificatie (+0,5%). Scaderi ale preturilor s-au inregistrat la oua (-7,82%) si carne de porcine (-0,7%).

Preturile marfurilor nealimentare au scazut cu (-0,2%) in principal datorita diminuarii preturilor la gaze (-3,5%), medicamente (-1,8%), alte articole medicale (-1,7%) si combustibili (-0,8%). Cresteri au avut tutunul si tigarile (+1,9%) si energia termica (+1,9%).

Cresterea cu 1,4% a tarifelor serviciilor s-a datorat in principal majorarii tarifelor la grupa alte servicii (+6,0%) determinata de majorarea primelor de asigurare auto, apa, canal, salubritate (+2,9%), transport urban (+0,8%), posta si telecomunicatii (0,3%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri