In anul 2006, comparativ cu anul precedent, productia industriala a fost mai mare cu 7,1%, crestere sustinuta de toate cele trei sectoare ale industriei: industria prelucratoare (+7,8%), energia electrica si termica, gaze si apa (+4,4%) si industria extractiva (+2,4%), potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Pe marile grupe industriale cele mai importante cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+23,5%), in industria bunurilor de capital (+10,6%) si in industria bunurilor de uz curent (+8,1%).

Productia industriala realizata in luna decembrie 2006, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere pe ansamblu cu 11,2%, cauzata de scaderea inregistrata atat in industria prelucratoare (12,6%), cat si in industria extractiva (-7,1%). Energia electrica si termica a inregistrat o crestere fata de luna precedenta cu 3,0%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de capital (-18,2%), industria bunurilor intermediare (-17,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-17,5%) si industria bunurilor de uz curent (-5,2%), in timp ce industria energetica a inregistrat o crestere cu aproximativ 2%.

Comparativ cu devembrie 2005, in luna decembrie 2006, productia industriala a inregistrat o crestere cu 3,9%, datorata industriei prelucratoare (+4,9%). In industria extractiva s-a inregistrat o scadere cu 1,9%, energia electrica si termica mentinandu-se la nivelul aceleiasi luni din anul 2005.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (+20,0%), in industria bunurilor de capital (+15,1%), in industria bunurilor intermediare (+5,2%) si in industria bunurilor de uz curent (+2,5%). Industria energetica a inregistrat o scadere cu 7,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri