Amasadorul Germaniei la Bucuresti, Roland Lohkamp, a declarat luni, cu ocazia marcarii a 40 de ani de relatii diplomatice romano-germane, ca Romania este un partener interesant pentru investitorii germani, volumul investitiilor din 1991 si pana in prezent fiind de 1,4 miliarde de euro, informeaza NewsIn.

"Din 1991 si pana acum volumul investitiilor germane in Romania se ridica la 1,4 miliarde de euro, dintre care numai in 2005 au fost investite 400 de milioane", a spus ambasadorul german la conferinta de presa sustinuta impreuna cu secretarul de stat in MAE pentru afaceri europene si euroatlantice, Adrian Vierita.

Lohkamp a mai spus ca, in ultima vreme, a crescut numarul vizitatorilor germani in Romania, iar o parte dintre ei fac parte din delegatii economice. "Recent, a fost Comisia de Est, formata din mai multe societati germane. Au venit si vor veni delegatii din partea landurilor", a precizat ambasadorul, adaugand ca Romania li se pare investitorior germani "un partener interesant".

Mai mult, reprezentantul german la Bucuresti a remarcat rata de crestere a schimburilor comerciale bilaterale. "in ultimii doi ani acestea au avut o rata de crestere care a depasit-o pe cea din ultimii 10 ani", a spus el. Anul trecut Germania era principalul exportator in Romania si reprezinta a doua piata, ca volum, unde ajung bunurile romanesti exportate.

Romania si Germania au marcat 40 de ani de relatii diplomatice bilaterale printr-o conferinta de presa sustinuta luni, la MAE, de ambasadorul german, Roland Lohkamp, si secretarul de stat pentru afaceri europene, Adrian Vierita.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri