Productivitatea muncii in industrie a crescut cu 10,6% anul trecut fata de anul 2005, in ciuda unui declin in luna decembrie, compensat de evolutiile bune din timpul anului si in armonie cu marirea productiei industriale, potrivit datelor publicate de Institutului National de Statistica (INS). Productivitatea muncii in industrie a inregistrat o crestere cu 10,6% in anul 2006 fata de anul 2005, tendinta inregistrata in toate sectoarele de activitate industriala,

In anul 2006, comparativ cu anul 2005, productia industriala a fost mai mare cu 7,1%, crestere sustinuta de toate cele 3 sectoare ale industriei, arata INS. In 2006, industria prelucratoare a crescut cu 7,8%, productia de energie electrica si termica, cea de gaze si apa a urcat cu 4,4% si productia industriei extractive s-a marit cu 2,4%.

"Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in ramurile cu ponderi importante ale industriei prelucratoare, mobilier si alte activitati industriale neclasificate in alta parte care a crescut cu 21,2%, mijloace de transport rutier (21,2%), mijloace de transport neincluse la cele rutiere (+16,3%), alimentara si bauturi (+15,9%), constructii metalice si produse din metal (+15,8%), substante si produse chimice (+14,0%), fabricarea materialelor de constructii si alte produse din minerale nemetalice (+11,8%), masini si aparate electrice (+11,6%)", arata INS.

Pe marile grupe industriale cele mai mari cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+23,5%), in industria bunurilor de capital (+10,6%) si in industria bunurilor de uz curent (+8,1%).

In anul 2006 fata de anul 2005 cresterea cifrei de afaceri pe total industrie a fost de 6,1%, crestere la care au contribuit, in principal, industria bunurilor de capital si industria bunurilor de folosinta indelungata (+16,6%, respectiv +9,1%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri