Valoarea totala a sumelor pe care operatorii economici nu le-au achitat catre Fondul pentru mediu depaseste suma de 25 de milioane de lei, suma fiind stabilita in urma ultimei evaluari, realizate in decembrie 2006, a declarat presedintele AFM, Mihai Toti, intr-un interviu acordat NewsIn.

"Valoarea totala a datoriilor operatorilor economici care nu si-au achitat contributiile la Fondul pentru mediu este foarte mare, mult mai mare decat era in iulie, cand suma pe care Fondul o avea de recuperat era de 25 de milioane de lei", a explicat presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit lui Toti, evaluarea a fost facuta in luna decembrie a anului 2006. "Conform legii fiscale, noi facem controale din sase in sase luni, controale in urma carora stabilim lista cu datornicii, care sunt si de aceasta data foarte multi", a mentionat Mihai Toti. In ceea ce priveste numele celor care nu si-au achitat datoriile catre Fond, Toti a precizat ca aceasta "va fi facuta publica in viitorul apropiat".

De asemenea, presedintele AFM a spus ca fiecare dintre operatorii economici care nu si-au indeplinit obligatiile catre Fondul de Mediu vor fi obligati la plata unor penalitati, care se calculeaza, conform legii, pana la momentul stingerii datoriei. "Pana la aparitia Ordonantei 196, neplata datoriilor catre Fondul pentru mediu se considera infractiune, avand, deci, si o raspundere penala a operatorilor economici. Noi am considerat ca trebuie sa ii incurajam, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa plateasca. Iar in aceasta situatie, le socotim dobanzi, majorari, penalitati pentru timpul in care nu platesc", a explicat Mihai Toti.

Conform Ordonantei 196/2005, aprobata prin Legea 105/2006, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre personalul AFM si cel al Garzii Nationale de Mediu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri