Investitiile realizate in economia nationala anul trecut, comparativ cu anul 2005, au crescut cu 16,1% in timp in trimestrul IV 2006 cresterea a fost cu 18,4% fata de perioada corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS). Valoarea totala a investitiilor in economia autohtona a fost de 48,626 miliarde lei (13,79 miliarde euro).

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la toate elementele de structura astfel: alte cheltuieli (+55,8%), lucrari de constructii noi (+18,7% ) si utilaje inclusiv mijloace de transport (+12,4%).

In anul 2006, comparativ cu anul precedent, valoarea investitiilor realizate in economia nationala a inregistrat o crestere cu 16,1 %, sustinuta atat de cresterea investitiilor in lucrari de constructii noi (+18,0%), utilaje si mijloace de transport ( +11,2%) si alte cheltuieli (+39,9%).

Ramurile preponderente in care s-au realizat investitii au fost cele de energie electrica si termica, gaze si apa, comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor, motocicletelor si a bunurilor personale, industria mijloacelor de transport rutier si industria alimentara si a bauturilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri