Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) din Romania sunt insuficient pregatite si, prin urmare, vor avea drumul cel mai greu de parcurs in procesul de adaptare la normele Uniunii Europene, a declarat, citat de NewsIn, secretarul general al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Ionel Constantin.
De aceasi parere a fost si majoritatea oamenilor de afaceri cehi, prezenti luni la un seminar pe teme economice. Ei au sustinut ca firmele mici si mijlocii romanesti se vor confrunta cu lipsa de capital, adaptarea legislatiei si cu lipsa de transparenta de pe piata economica romaneasca.

Oamenii de afaceri cehi considera ca situatia actuala a economiei din Romania este foarte asemanatoare cu cea a Republicii Cehe din perioada care a urmat aderarii la Uniunea Europeana. "UE nu inseamna doar fonduri structurale sau proiecte. Fondurile Uniunii Europene sunt doar un ajutor timid care vor permite Romaniei sa supravietuiasca la inceputul integrarii presiunii existente pe piata", a declarat reprezentantul companiei cehe, Interel SRL.

In opinia cehilor, Romania devine pe zi ce trece un capital tot mai bun pentru investitiile straine. Acestia mai spun ca Romania este a doua piata, dupa Bulgaria, unde investitorii cehi au realizat investiti importante.

Cehia a aderat la Uniunea Europeana in anul 2004, iar evolutia pozitiva a economiei s-a bazat pe dublarea investitiilor straine, dar si prin cresterea exporturilor in tarile membere UE, au explicat afacerii cehi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri