Cifra de afaceri din industrie a urcat in februarie cu 20,4%, fata de aceeasi luna din 2006, datorita unei cresteri robuste in industria prelucratoare, care a compensat scaderile afacerilor din industria energiei electrice si termice, gaze si apa, a aratat un raport al Institutului National de Statistica.
Pe marile grupe industriale cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat, in februarie comparativ cu luna similara din 2006 , in industria bunurilor de folosinta indelungata (+45,8%), industria bunurilor intermediare (+34,1%) si industria bunurilor de uz curent (+29,0%,). Industria energetica a inregistrat o scadere cu 12,3%. In luna februarie 2007, volumul cifrei de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a crescut atat fata de luna precedenta cu 5,6%, spune INS. In perioada 1.I - 28.II.2007, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 21,8%.

Cifra de afaceri din industrie, in luna februarie 2007, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 5,6%, sustinuta de cresterea inregistrata de industria prelucratoare (+7,4%). Scaderi au inregistrat: industria energiei electrice si termice, gaze si apa (-3,8%) si industria extractiva (-2,6%). Pe marile grupe industriale cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in: industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,9%), industria bunurilor de capital si industria bunurilor intermediare (fiecare cu +5,9%).

In perioada 1.I-28.II.2007 cifra de afaceri a fost mai mare cu 21,8%, crestere sustinuta de industria prelucratoare (+29,6%). Industria energiei electrice si termice, gaze si apa si industria extractiva au inregistrat o scadere cu 7,9% , respectiv cu 2,0%. Pe marile grupe industriale cele mai importante cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+45,4%), in industria bunurilor intermediare (+37,2%) si industria bunurilor de capital (+31,1%). Industria energetica a inregistrat o scadere cu 13,1%.

Productia industriala indica o crestere anuala cu 10,2%, in februarie

Productia industriala a o crescut cu 10,2% in februarie 2007, comparativ cu aceeasi luna din 2006, datorata unui avant al industriei prelucratoare (12,7%), care a compensat scaderile din industria extractiva si energia electrica si termica, a informat Institutul Nationalal de Statistica (INS).

In luna februarie 2007, productia industriala a crescut atat fata de luna precedenta cu 5,6%. in primele doua luni ale anului productia industriala a crescut cu 7,4%, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, a mai spus INS. In februarie 2007 industria extractiva si energia electrica si termica au inregistrat scaderi fata de ianuarie din 2006, cu 1,3% si respectiv 7,5%, spune INS.

Comparativ cu aceeasi luna de anul trecut, in februarie s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+12,9%), industria bunurilor de uz curent (+8,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,6%) si industria bunurilor intermediare (+4,8%). Industria energetica a scazut cu 4,9% in februarie fata de acceasi luna din 2006. In luna februarie 2007, comparativ cu luna corespunzatoare din anul anterior, productia industriala a inregistrat o crestere cu 10,2%, datorata industriei prelucratoare (+12,7%). Industria extractiva si energia electrica si termica au scazut cu 0,5%, respectiv cu 6,5%, arata INS.

In februarie, industria bunurilor de uz curent a crescut cu 16,2% fata de luna anterioara. Industria bunurilor intermediare a creascut in februarie cu 16,1% fata de ianuarie. Industria bunurilor de capital a crescut in februarie cu 7,0% si in industria bunurilor de folosinta indelungata a inregistrat un avans cu 5,7%, fata de luna precedenta. Industria energetica a inregistrat o scadere cu 4,6% in februarie, fata de ianuarie 2007.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat, in primele doua luni ale anului, cresteri in industria bunurilor intermediare (+13,7%), in industria bunurilor de uz curent (+11,0%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,4%) si in industria bunurilor de capital (+3,8%), in timp ce industria energetica a scazut cu 5,2%.

Comenzile din industrie au crescut cu 23,5% in februarie, fata de aceeasi luna din 2006

Comenzile noi din industrie au urcat in februarie cu 23,5% fata de aceeasi luna din 2006, datorita unor cresteri robuste a comenzilor din industria bunurilor de folosinta indelungata, a bunurilor de uz curent si a bunurilor de capital, a informat, miercuri, Institutul National de Statistica (INS).

Comenzile noi din industria bunurilor de folosinta indelungata au crescut cu 38,5% in fenruarie, comparativ cu aceasi luna din 2006. in acealasi interval de comparatie, cresteri masive au fost observate de INS in industria bunurilor de uz curent (+35,3%), industria bunurilor de capital (+34,5%) si industria bunurilor intermediare (+12,2%).

In luna februarie 2007, comenzile noi din industrie pe total (piata interna si piata externa) au scazut in termeni nominali fata de luna precedenta cu 17,8% si au crescut fata de luna corespunzatoare a anului anterior cu 23,5%, spune INS.in primele doua luni din 2007, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, comenzile noi din industrie au crescut cu 24,9%.

Comenzile noi din industrie, in luna februarie 2007, comparativ cu luna precedenta, au inregistrat o scadere pe ansamblu cu 17,8%, cauzata de scaderile inregistrate de industria bunurilor intermediare (-24,1%), industria bunurilor de capital (-16,3%) si industria bunurilor de uz curent (-1,7%). Industria bunurilor de folosinta indelungata a inregistrat o crestere cu 45,6%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri