Politia Economica va fi desfiintata, iar competentele de cercetare penala pe aspecte ce tin de criminalitatea economico-financiara vor fi preluate de Garda Financiara, a anuntat astazi premierul Calin Popescu Tariceanu.

„Garda Financiara trebuie sa devina un instrument si mai puternic in combaterea evaziunii fiscale. Evaziunea fiscala este un fenomen care continua sa ne preocupe, chiar daca este in scadere”, a spus potrivit NewsIn, primul-ministru.

Tariceanu a subliniat ca in cadrul sedintei de guvern s-a discutat posibilitatea initierii unei Ordonante de Urgenta, prin care sa se intareasca competentele Garzii Financiare, prin desfiintarea politiei economice. Astfel, Ministerul Economiei si Finantelor impreuna cu Ministerul Internelor si Reformei Administratiei vor elabora actul normativ privind trecerea competentelor de cercetare penala pe aspecte ce tin de criminalitatea economico-financiara de la politia economica la Garda Financiara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri