Ministerul Transporturilor (MT) va aloca 11,5 milioane lei pentru exproprieri in vederea executiei centurii Lugoj, urmand sa fie despagubiti aproximativ 200 de proprietari, potrivit unui proiect de hotarare publicat de MT.
"Pentru executarea lucrarilor de constructiei variantei de ocolire Lugoj este necesara exproprierea unui numar de aproximativ 200 imobile", se arata in nota de fundamentare realizata de Ministerul Transporturilor, citata de NewsIn.

Lucrarile de reabilitare se vor derula in zona de nord a municipiului Lugoj si in comuna Costei (Timis), centura avand o lungime de 9,5 km.

Proiectul de hotarare prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei de 11,5 milioane lei pentru despagubiri.

Varianta de ocolire Lugoj face parte din ramura sudica a Coridorului IV, care pe teritoriul Romaniei are urmatorul traseu: Nadlac-Timisoara-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Calafat. Constructia centurii Lugoj va incepe in septembrie 2007, vineri fiind termenul limita pentru depunerea ofertelor de executie. Centura va fi finalizata cel tarziu pana in 2010.

In urma cu o saptamana, Ministerul Transporturilor a semnat cu firma spaniola Inocsa Ingineria S.L. un contract pentru supervizarea lucrarilor de construire a variantei de ocolire Lugoj, valoarea acestuia fiind de circa doua milioane euro, program finantat in proportie de 75% din fonduri europene.

Reprezentantii MT au precizat ca durata de implementare a contractului este de 51 de luni din care 24 de luni reprezinta perioada de garantie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri