Contestatia firmei franceze Colas Romania, care a participat la licitatia pentru construirea tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei, a fost respinsa , astfel incat consortiul Pizzarotti va construi primul tronson al autostrazi Bucuresti-Brasov,au declarat, luni, pentru NewsIn reprezentantii Colas.
Potrivit surselor citate, firma franceza Colas Romania a contestat descalificarea sa pe motiv ca nu indeplinea criteriile financiare. Reprezentantii Colas sustin insa ca au posibilitatea financiara pentru a acoperi cheltuielile pentru intreaga lucrare, avand anexate la dosarul de participare la licitatie documentele necesare pentru a dovedi acest lucru. in plus, francezii au fost nemultumiti ca, desi firmele care au participat la licitatie aveau obligatia de a prezenta toate documentele cerute, consortiul Pizzarotti & Tirrena nu au avut acordul de asociere.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a analizat contestatia si a decis ca nu este intemeiata.

Oficialii Ministerului Transporturilor(MT) au declarat, in urma cu doua saptamani, ca pe 7 mai a fost depusa o contestatie de catre una din participante la licitatia pentru atribuirea tronsonului Bucuresti- Moara Vlasiei(19,5 Km).

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, daca raspunsul Consiliului de Contestatii va fi negativ, in maxim doua saptamani de la transmiterea acestuia, va fi semnat contractul cu firma desemnata castigatoare. La inceputul lunii martie, Ministerul Transporturilor a anuntat ca licitatia pentru constructia tronsonului de drum Bucuresti-Moara Vlasiei a fost castigata de consortiul Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A, cu o oferta de 154 milioane euro.

Tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, parte a autostrazii Bucuresti-Brasov va avea mai multe poduri si pasaje, iar pe anumite portiuni vor avea trei benzi pe sens. sapte firme de constructii au depus oferte de participare la licitatia pentru executia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov. La licitatie s-au inscris firmele Aktor SA din Grecia, Vegyepszer ZRT-Ungaria, SC Lena Engeharia E Construcoes SA, precum consortiile JV Astaldi - Max Bogl- SC Tehnologica SRL, Colas Romania- Consilier Construct, PA&CO International- Euroconstruct Trading 98-UMB Spedition - SC Com-Axa si Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri