Executia tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei (19,5 km) va incepe in maxim o luna, in timp ce pentru cel de-al doilea tronson Moara Vlasiei-Ploiesti ordinul de incepere a lucrarilor va fi dat dupa depunerea garantiei, a declarat, citat de NewsIn, directorul Companiei de Autostrazi Mihai Grecu.
"Contractul pentru tronsonul Bucuresti Moara Vlasiei a fost incheiat si nu exista alte impedimente, astfel incat estimam ca in maxim o luna vor putea fi incepute lucrarile", a explicat directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mihai Grecu.

Potrivit acestuia pentru exproprierea a circa 1.000 de imobile cu o suprafata de 156,3 ha aflate pe traseul tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei se vor da despagubiri de aproximativ 95 milioane lei. "Problema principala este lipsa unui proiect de act normativ prin care sa se faca exproprierile pentru acest tronson", a adaugat Grecu.

Compania Nationala de Autostrazi si consortiul Pizzarotti &Tirrena au semnat, la inceputul lunii iunie, contractul pentru proiectarea si executia tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei din autostrada Bucuresti-Brasov. Contractul are o valoare de 152,8 milioane de euro si este finantat in intregime de Guvernul Romaniei. Tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, parte a autostrazii Bucuresti-Brasov va avea mai multe poduri si pasaje, iar pe anumite portiuni vor avea trei benzi pe sens si va finalizat, conform contractului, in 24 luni de la inceperea lucrarilor.

Pentru finantarea celor doua tronsoane ale autostrazii Bucuresti-Brasov, Guvernul a alocat, in urma cu doua saptamani, 125 milioane lei din totalul de 335,275 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare destinate pentru proiecte de infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri