Beneficiarii programului SAPARD pot depune cererile de plata la nivelul fiecarui judet din luna iulie, nu doar la Centrele Regionale asa cum prevedea vechea metodologie, rezultatul acestei masuri fiind scurtarea timpului intre depunerea cererii si plata efectiva
Procedura SAPARD prevedea ca cererile de plata sa se depuna doar la Centrele Regionale de care apartinea judetul in care se realiza investitia. In aceasta situatie, termenul de procesare a documentelor putea sa fie de pana la 50 de zile.

"Desi anuntata acum mai bine de o luna, aceasta masura nu a fost implementata pana cand nu au fost parcursi toti pasii legali pentru aprobare. Modificarea vine in intampinarea eforturilor generale de descentralizare ale activitatilor din cadrul Ministerului Agriculturii, care se subscriu descentralizarii administratiei publice si va insemna o apropiere mai mare de publicul beneficiar al programelor de finantare la nivel judetean si regional", a delarat directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Dan Gherghelas.

Depunerea cererilor de plata la nivel judetean, nu regional, va reduce termenul de procesare a documentelor la 30 de zile. De asemenea, o consecinta a acestei modificari este scurtarea timpului intre depunerea cererii de rambursare si plata efectiva.

Potrivit APDRP, aceasta modificare este valabila nu doar pentru depunerea cererilor de plata in cadrul programului SAPARD, ci si pentru noile proiecte ce se vor fi finantate din banii alocati pentru dezvoltare rurala in acest an.

Pentru programul SAPARD, depunerea proiectelor a fost posibila pana in iulie 2006, data la care solicitarile au depasit suma de 1,5 miliarde de euro alocata programului.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri